Monday, September 26, 2016

"Geroosterde Granola uit de houtoven..."




 "Geroosterde Granola uit de houtoven..."

Ingrediënten

300 g havervlokken
100 g walnoten
100 g amandelen
100 g sesamzaad
1 1/2 tl kaneel
150 g honing
1 tl zeezout, fijn gemalen in de vijzel
200 ml kokosolie of zonnebloem olie
200 gram gedroogde vijgen, pruimen of abrikozen

Aan de slag:

Bedek een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de havervlokken samen met de noten over de bakplaat.
Sprenkel hier de kaneel, het zeezout en de sesamzaadjes overheen.
Schep alles goed door.

Schenk dan de olie en de honing over de havervlokken en roer het geheel goed door,
zodat alle havervlokken bedekt zijn met een laagje honing en olie.

Verwarm de oven voor op 150 C.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de granola in 45 minuten goudbruin en knapperig.
Schep tijdens het bakken de granola af en toe door.

Laat de granola in de oven afkoelen, met de deur van de oven dicht,
zodat de granola lekker knapperig blijft.
Snijd de gedroogde vruchten klein en schep deze door de afgekoelde granola.

Schep de granola in mooie weckpotten.

Lekker met een kom romige Griekse yoghurt, een flinke dot honing en wat verse vijgen.

Bon Apetit!

liefs,

Floorabella...



No comments: