Thursday, January 29, 2015

"Bleuberry buns...."



 
"Knapperige bleuberry buns..."
geïnspireerd op een recept
van Jamie Oliver

Deze broodjes zijn heerlijk crunchy voor de lunch
om mee te nemen, en lekker gezond door de blauwe bessen, die aan het beslag zijn toegevoegd.

Ingredienten:
500 gram zelfrijzend bakmeel
225 ml melk
7 gram gist (1 zakje)
50 gram gesmolten roomboter
50 ml honing
2 eitjes
200 gram suiker
100 gram blauwe bessen
1 theelepel kaneel
50 gram bruine suiker
50 gram poedersuiker (optioneel)


Aan de slag:
Begin met het maken met het deeg voor de buns.Doe hiervoor het zelfrijzend bakmeel in een kom, samen met de honing, gesmolten boter, eitjes, melk, gist en suiker. Kneed het geheel goed door, totdat er een mooi samenhangend deeg ontstaat.
Leg een theedoek over de kom en laat het deeg een uurtje rijzen op kamertemperatuur.
Bestuif een werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een grote lap. 
 Verdeel de bessen en de kaneel over het deeg. Vouw de punten van het deeg naarbinnen. (net zoals bij een envelop) en druk het deeg goed aan. Snijd dan 8 smalle repen van het deeg. Rol de repen op. Strooi 8 hoopjes suiker op de bakplaat en leg de buns hierop. Dit mag lekker rommelig gebeuren.
Bak de broodjes in 30 minuten goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van 200C.
De buns zijn heerlijk met wat lobbig geklopte room...!

Smakelijk eten,

Liefs,

-Floorabella...

No comments: